Israel at Easter


Israel at Easter

HOLY LAND ON THE MAP FOR EASTER
At any time of the year Israel is a great tourist destination, offering the gamut of holiday experiences from downtown beach chic at Haifa’s beachfront strip to rest and relaxation at one of the Dead Sea resorts. But at Easter-time there’s one city everybody should visit in the Holy Land, and that is Jerusalem.

Situated high in the Judean Hills, Jerusalem is one of the most extraordinary cities in the world, presenting a unique combination of ancient history, spiritual sanctity and a wide mix of cultures. Established 3000 years ago by King David, Jerusalem is a fascinating city of many contrasts and diversities – a city where old and new, holy and secular, natural and archaeological mix into a magical harmony of sound, sights and smells.

Sacred to the world’s three main religions, Jerusalem invariably leaves visitors touched and inspired by the shining glow of its rich history, both religious and secular, as well as its picturesque scenery.

Outside of its key historical context, Jerusalem is home to the Israeli parliament (Knesset) and the country’s government offices. A visit to the City of Gold is indeed an unforgettable experience.

MET PASEN NAAR HET HEILIGE LAND
Israël is het hele jaar door het beloofde land voor toeristen, met een brede waaier aan vakantiemogelijkheden. Van stijlvol flaneren op de trendy zeedijk van Haifa tot rust en ontspanning in een badplaats aan de Rode Zee. Maar met Pasen is Jeruzalem natuurlijk de absolute must voor alle bezoekers aan het Heilige Land.

Jeruzalem ligt hoog in de heuvels van Judea. Met zijn unieke combinatie van geschiedenis, spiritualiteit en culturele diversiteit is het een van de meest indrukwekkende steden ter wereld. Deze stad werd 3000 jaar geleden gesticht door koning David. Vandaag is het een fascinerende stad vol contrast en afwisseling, waar oud en nieuw, het heilige en het wereldse, natuur en archeologie versmelten tot een magische werveling van klanken, geuren en kleuren.

Als heilige plaats voor drie belangrijke wereldreligies brengt Jeruzalem bezoekers in vervoering. Niet alleen dankzij de warme gloed van haar rijke religieuze en seculiere geschiedenis, maar ook door de schilderachtige omgeving.

Daarnaast is Jeruzalem ook de stad, waar het Israëlische parlement (de Knesset) en de overheidsgebouwen gevestigd zijn. Een bezoek aan de Gouden Stad is zonder twijfel een onvergetelijke ervaring.